I morgon är det EU-val och jag har bestämt mig för vad jag ska rösta på

” ‘Det är en ekologisk tidsinställd bomb som tickar’ stod det i TT-artikeln 2005. Inte nu längre. Den briserar framför våra ögon.”

Så skriver meteorologen Pär Homlgren i en debattartikel i UNT. Gränsen för där en tvågradig uppvärmning av vår värld blir oundviklig är snart uppnådd. Det betyder emellertid inte att det är för sent att göra förändringar. Vi måste inte bara spela vidare medan Titanic sjunker.

I morgon går jag och röstar i EU-valet. Det finns så oerhört mycket som behöver bli bättre i världen men den långsiktiga möjligheten att överleva på stora delar av jorden är ändå grundläggande och det är den frågan som nu till sist avgör var min röst hamnar. Enligt Naturskyddsföreningen är det miljöpartiet och vänstern som har bäst miljöpolitik (och bland de borgerliga är det centern).

Jag älskar tanken på ett feministiskt parti i EU-parlamentet och gläds åt att det ser ut som att Soraya Post kommer in (inte minst också för att hon kommer kämpa för romernas rättigheter – Europas mest utsatta minoritet – jag intervjuar henne här), men min röst den här gången går till mp (som f ö också har en bra feministisk politik). 

 

2 reaktioner på ”I morgon är det EU-val och jag har bestämt mig för vad jag ska rösta på

  1. Hmmm, jag tänkte samma fast tvärtom. Som feminist är valet mellan konsumism och uthållighet självklart, så jag tror att min röst på FI ändå ger positiva miljöeffekter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s