De duktiga asiatiska eleverna

Asiatiska länder presterar generellt bra i Pisa. Det har fått många andra länder att söka efter undervisningsmetoder därifrån, som ska höja det egna landets resultat. I en bra artikel i The Guardian förklaras varför det kan vara meningslöst. En studie visar nämligen att asiatiska barn presterar mycket bra (i nivå med de bästa länderna) på Pisa även när de befinner sig i Australien (som inte presterar bra på Pisa). Det utesluter skolsystemet och undervisningsmetoderna som faktor för de asiatiska barnens höga resultat och forskaren John Jerrim, som genomfört studien, menar att de snarare har kulturella orsaker. Artikeln kan läsas här!

John Jerrim påpekar att Pisa inte är bra att använda som enda mätare för vilket skolsystem och vilka undervisningsmetoder som är bra. Vore bra om det budskapet började gå fram snart …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s