Om grymhet och omsorg

Den här artikeln i Aftonbladet handlar om ett möte mellan en av förintelsens förövare och en av dess överlevare. Den gör mig både sorgsen och glad. Vi människor rymmer så oerhört mycket av både hänsynslöshet, grymhet, omsorg och insikt.

Det är precis sådant som min bok Resan från mörkrets hjärta handlade om. Under fel omständigheter kan vi nästan alla förvandlas till en ”skruv i ett dödsmaskineri”. Men det är väldigt få som liksom denne man klarar att se sitt eget ansvar och be om förlåtelse. Och inte heller alla som liksom denna kvinna kan se det mänskliga också i dem som gjort en ont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s