Nu är den här!

Nu har Klara färdiga gå! kommit från tryckeriet och jag har en låda här hemma!

Jag är väldigt spänd på reaktionerna. Första recensionsdag är 5 augusti men det är ganska sällan man får recensioner på en gång.

13686622_10153956031584022_1181630444921988742_n

Tror det kan bli väldigt blandat mottagande. När jag pratat om boken med vänner och bekanta så är somliga (tävlingsmänniskor) snabba att gå i försvarsställning och berätta om allt positivt tävlandet fört med sig för dem. En del är också väldigt tvärsäkra kring hur allt ligger till och jag har då valt att inte säga så mycket – det känns helt enkelt inte meningsfullt att prata om tävlande med någon som inte är intresserad av att lyssna lite också, utan mest av att tävla om att få rätt.

Andra säger ”Åh, den måste jag läsa – jag har aldrig gillat att tävla!”, och verkar nästan lättade att höra att de inte är ensamma om det. Något har verkligen gått snett när så många tycks ha fått för sig att det naturliga är att vara tävlingsinriktad, och att man på något vis är lite apart om man inte är det.

Men boken handlar inte bara om hur vi personligen mår och presterar av att tävla, utan också om tävlande på samhällelig nivå. Och där finns ju väldigt starka krafter och mycket resurser för att propagera för och sjunga konkurrensens lov. Ska bli intressant att se om de går igång, och i så fall med vilka argument och i vilket tonläge. Visst vill jag gärna ha debatt men ännu hellre vill jag ha samtal. Mer möte, mindre tävlande, alltså!

 

En reaktion på ”Nu är den här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s