Samarbete är grejen!

Idag blir jag intervjuad i DN om samarbete och tävlande. Jag delar utrymme med bl a Lasse Berg, vars böcker jag uppskattar mycket.

Många som läst min bok eller hört mig prata om den har hört av sig med kommentarer; några av de vanligaste är att de blivit glada att få veta att de inte är ensamma om att ogilla att tävla, och att de är lättade att få veta att det inte är onormalt att sky tävlingssammanhang. Det säger oerhört mycket om hur stark tävlingsnormen i vårt samhälle är. Massor av människor tycks alltså gå runt och tro att det är väldigt ovanligt att inte tycka om att tävla, samtidigt som många, när man börjar prata om det, visar sig må mer eller mindre dåligt av det och försöker undvika det.

Idag betraktas det närmast som en defekt att inte vilja tävla, i stället för att ses som ett tecken på omsorg om andra. Det behöver vi ändra på. Det är dags för oss som ogillar tävlande att börja höras. Samarbete är grejen!

 

Kort filmsnutt om min bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s